Τρίτη, 8 Μαΐου 2007

Things are changing...Πότε: 6 μέρες πριν
Πού: Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.
Οδός: Αγίου Δημητρίου
Έργο: Ανάπλαση των πεζοδρομίων της πόλης.

Στη φωτο βλέπουμε ενα στιγμιότυπο απο το μηχάνημα, να σκάβει τα πεζοδρόμια για να διαλύσει το παλιό πλακάκι και να αρχίσουν σιγά σιγά να περνάν τα καινούργια, πιο όμορφα θα είναι, πιο καλά και φυσικά θα γλιστράν και πιο πολύ γιατί ποιος ο λόγος να τα βάλουμε αν δεν γλιστράν τόσο πολύ; Δεν μπορώ να καταλάβω με ποια λογική διαλέγουν και βάζουν τα συγκεκριμένα πλακάκια. Ο δήμαρχος, μου φαίνεται πως δεν περπατάει καθόλου πάνω σε αυτά. Μια φορά (απο τις πολλές) με είχε πετύχει η βροχή στην τσιμισκή να περπατώ και, μόνο που δεν "έφαγα τα μούτρα μου". Τέτοιο γλίστρημα δεν έχω ξαναπεράσει σε πεζοδρόμιο.
Και τώρα... τώρα τι; Τώρα ο δήμαρχος πήρε και τα έβαλε και στην ολυμπιάδος και στην αγίου δημητρίου. Βοήθειά μας.

Όσο για το έργο, αυτό καθεαυτό, δεν μπορώ να καταλάβω πόσο χρόνο μπορεί να θέλει να γίνει. Θυμάμαι ακόμη τα έργα που είχαν ξεκινήσει στην ολυμπιάδος, τα θυμάμαι να γίνονται περίπου ένα χρόνο πρίν και, ακόμη υπάρχουν σημεία που δεν τα έχουν κάνει (εκτός και αν εγώ δε τα έχω δεί μέσα σε αυτό το μήνα). Με ποια λογική λειτουργούν ποτέ δεν κατανόησα. Και τώρα, σκέφτηκαν να το κάνουν και στην αγίου δημητρίου. Άντε να δούμε πότε θα τελειώσουν τώρα. Ένας Θεός ξέρει μόνο.


Και κάτι ακόμη που έχει σχέση με το υπουργείο και τα πεζοδρόμια αλλά, οχι με τα πλακάκια. Αυτά τα παιδιά της αστυνομίας έχουν ένα κόλλημα μάλλον. Όσο πιο κοντά στο υπουργείο τόσο πιο καλά. Περνούσα τις προάλλες απο εκεί και ενώ ήταν μια μέρα μετά το σκάψιμο και είχαν βάλει αυτά τα πορτοκαλί κορδελάκια που είναι σαν δίχτυ για να απαγορεύουν στον καθένα να μπαίνει μέσα, έ, αυτά τα παιδιά δεν ξέρω γιατί αλλά έπρεπε να είναι μέσα σε αυτό, καθώς σου λέει, μπορεί να μην είμαι στον προαύλιο χώρο του υπουργείου αλλά γιατί να μην ακουμπώ το τοιχάκι που χωρίζει το πεζοδρόμιο απο τον προαύλιο χώρο. Κάποιες φορές λειτουργούν εντελώς άκυρα...

Τέλος πάντων, ας μην το συνεχίσω το θέμα υπουργείο, έχω πολλά να γράψω απο πολλές φάσεις, καθώς είναι σήμα κατατεθέν πλέον και έχω και μάθημα στις 10 στη Σίνδο (που να βουλιάξει ολόκληρη στο βάλτο που είναι χτισμένη και να φέρουν το ΤΕΙ στο κέντρο).
Κάποια στιγμή ίσως το θίξω αυτό το θέμα με το σήμα κατατεθέν του υπουργείου.

Σημείωση: το σημείο που είναι έξω απο το υπουργείο, ακόμη το σκάβουν, εδώ και 6 μέρες και είναι μια απόσταση 50 μέτρων. Βγάλτε τα συμπεράσματα μόνοι σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: