Τετάρτη 11 Ιουλίου 2007

Υποθαλάσσια Αρτηρία Θεσσαλονίκης

Επιχορήγηση ύψους 96 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα ενέκρινε την Παρασκευή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με σκοπό τη χρηματοδότηση της κατασκευής της υποθαλάσσιας αρτηρίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Την κατασκευή της αρτηρίας έχει αναλάβει η κοινοπραξία Θερμαϊκή Οδός.

Η Επιτροπή επισημαίνει ότι η κρατική χρηματοδότηση δεν αντιβαίνει τους αντιμονοπωλιακούς κανονισμούς της Ε.Ε., από τη στιγμή που η αρτηρία κατασκευάζεται για "κοινωφελή σκοπό" και είναι "ανοικτή χωρίς διάκριση σε όλους τους χρήστες".

Η σημασία της αρτηρίας στην ανακούφιση της κυκλοφοριακής συμφόρησης στο κέντρο της πόλης είναι ζωτική, όπως επεσήμανε η Επιτροπή. Η αρτηρία είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη διασύνδεση της πυκνο-κατοικημένης περιοχής της νοτιοανατολικής Θεσσαλονίκης με την οικονομικά ισχυρή βορειοδυτική περιοχή, πρόσθεσε η Επιτροπή.

© Dow Jones Newswires

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αφού είναι χρήσιμη, όπως γράφει το άρθρο, γτ γκρινιάζουν κάποιοι, και δε θέλουν να γίνει;

Grigsgr είπε...

Δεν συμερίζονται όλοι την άποψη αυτή όμως Διονύση.
Εγώ είμαι ένας απο αυτούς για να πω και την αλήθεια, όμως είμαι ένας απο αυτούς επειδή δεν έχω ενημερωθεί τι ακριβώς βοήθεια θα προσφέρει. Θα εξυπηρετεί την κίνηση ναι εντάξει το δέχομαι. Δεν ξέρω κάτι περισσότερο όμως. Δεν έχω πειστεί για τη χρησιμότητά της. Άσε που δεν γνωρίζω και την περιβαλλοντική επιβάρυνση που θα επιφέρει.
Απορίες που δεν έχουν λυθεί.