Τετάρτη 11 Ιουλίου 2007

My life in a city called Thessaloniki

Μένω στη Θεσσαλονίκη τρία χρόνια πλέον. Είμαι παιδί απο χωριό, το λέω και χέρομαι και ταυτόχρονα λυπάμαι όλους όσους δεν είχαν την ευκαιρία να μεγαλώσουν σε χωριό. Δεν ξέρω να οδηγώ, καθώς δεν μου χρειάστηκε ποτέ εκτός απο δύο φορές τα τελευταία 20 χρόνια της ζωής μου, οπότε, μετακινούμαι στην πόλη με τα πόδια, με τα οποία μπορώ να φτάνω παντού και χωρίς να έχω κανένα πρόβλημα. Συν του οτι είμαι downtown boy, οπότε δεν μένω κάπου αλλού εκτός απο το κέντρο.
Βέβαια το να είσαι πεζός σε μια πόλη και χώρα, η οποία κοντεύει να ξεχάσει οτι υπάρχουν και αυτοί, είναι το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί. Για να μην το παρατραβώ θα σας πω κάτι που με παραξένεψε και που έγινε πριν απο λίγο σήμερα.
Γυρνώντας σπίτι αποφάσισα να πάρω το λεωφορείο (μετα απο πάαααααααααρα πολύ καιρό). Πάνω σε μια στροφή όπου μόνο το λεωφορείο χωρούσε να περάσει, είχε παρκάρει τη μηχανή του ένας τύπος ο οποίος ούτε που ξέρουμε που είχε πάει. Ο οδηγός κακήν κακώς κατάφερε και την πέρασε. Εκεί πιάσαμε λίγο την κουβέντα και του είπα πως το πιο σωστό είναι να την πάρει με το λεωφορείο και να του τη γαμήσει. Μετά αυτός ας πήγαινε να βρει το δίκιο του στον ΟΑΣΘ και αν το έβρισκε εγώ θα άλλαζα όνομα. Το λεωφορείο πέρασε πάντως οπότε τελείωσε και η κουβέντα μου με τον οδηγό, καθώς έφτασα κι εγώ στη στάση μου, λέω καλημέρα και φεύγω απο το λεωφορείο.
Προχωρώντας για το σπίτι πέρασα μπροστά απο ένα δρόμο όπου ένας τύπος (τρομερό μυαλό), είχε παρκάρει επάνω στη στροφή του δρόμου και μάλιστα οχι κολλητά με το πεζοδρόμιο. ΌΟΟΟΟΟΟΟΟΟχι, δεν είναι σωστό αυτό να γίνεται έτσι. Το είχε παρκάρει επάνω στη στροφή και μάλιστα προς το δρόμο, για να κάνουν τα αυτοκίνητα μανούβρες να τον προσπεράσουν και, περίμενε ένα φίλο του απο οτι κατάλαβα μέσα απο αυτά που έλεγε στο τηλέφωνο, καθώς είχε βγει απο το αυτοκίνητο και τον περίμενε έξω. Προσπαθώντας ο οδηγός να του εξηγήσει που να έρθει για να τον βρεί: "Έλα ρε βλάκα, εσύ είσαι τώρα στην παλιά λαχαναγορά. Έ, όπως είσαι άρχισε να ανεβαίνεις προς τα πάνω, προς παναγία φανερωμένη. Όπως θα προχωράς στο δρόμο θα βρείς κάτι φανάρια. Έ, 30 μέτρα πιο μετά είμαι εγώ."
Θα μπορούσε να του το πει και πιο απλά κατά την ταπεινή μου γνώμη ως πεζός. "Έλα ρε, εκεί που είσαι στην παλιά λαχαναγορά, στρίψε προς τα πάνω, προς παναγία φανερωμένη. Όπως θα προχωράς θα δεις ένα αυτοκίνητο παρκαρισμένο στη μέση του δρόμου και επάνω στη στροφή. Αυτός ο πολύ μαλάκας είμαι εγώ. Σταμάτα κι εσύ να κάνουμε το σύνολο."

Πόσο ηλίθιοι μπορεί να είναι κάποιοι οδηγοί και πόσο απερίσκεπτοι;;; Αλλά δεν φταίει κανέις, οι βλάκες οι εξεταστές φταίνε που δίνουν τα διπλώματα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα και από μένα.
Δυστυχώς ΄έτσι είναι ο κόσμος..
Ηλίθιοι, απερίσκεπτοι ... είναι λίγο βαριές εκφράσεις αλλά δεν έχεις και άδικο. θα συμπλήρωνα ότι οφείλονται στην έλλειψη παιδείας.
Όσο για τους εξεταστές??? Μου έχει τύχει να δω εξεταστή να έχει παρκάρει ωραιότατα το αυτοκινητάκι του σε ράμπα δίαβασης ατόμου με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ) και να πίνει ανενόχλητος το καφεδάκι του.
Έλλειψη Παιδείας !!! Ο καθένας κοιτάει τον εαυτό του και κανέναν άλλο.

Grigsgr είπε...

Αγαπητέ μου άγνωστε.
Ξέρεις ποιο είναι το θέμα; Το να παρκάρεις σε διάβαση ΑΜΕΑ είναι μή θεμιτό μέν αλλά δεν είναι και τόσο κατακριταίο επειδή απλά η χώρα μας έχει μάθει αυτά τα άτομα να μην κυκλοφορούν στο δρόμο και πολύ επειδή απλά δεν τους δέχεται. Είναι και αυτό μια άποψη μιας κατα τα άλλα πολιτισμένης και καλά χώρας. Όμως το να παρκάρεις στη μέση το δρόμου και πάνω σε στροφή είναι απαράδεκτο απο πολλές απόψεις και δεν υπάρχει λογική. Και μιλάμε για τη μέση του δρόμου κυριολεκτικά και όχι με υπερβολές.