Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2007

Τηλεμαραθώνιος: 12 εκατ. ευρώ για τους πυροπαθείς

Μεγαλύτερη από κάθε προσδοκία ήταν η ανταπόκριση στο κάλεσμα για συμπαράσταση και αλληλεγγύη που απηύθυναν την Τετάρτη επτά ιδιωτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας για την ενίσχυχη των πυροπαθών. Στον τηλεμαραθώνιο αγάπης και αλληλεγγύης που διοργάνωσαν, και κράτησε ως τα ξημερώματα, συγκεντρώθηκαν συνολικά 11.727.296 ευρώ, που θα διατεθούν για την ανακούφιση των συνανθρώπων μας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Κατά τη διάρκεια μετάδοσης του τηλεμαραθωνίου, υπήρξαν ζωντανές συνδέσεις με όλα τα σημεία που χτυπήθηκαν από την καταστροφή, με τους κατοίκους να ζητούν βοήθεια για να μπορέσουν να μείνουν στον τόπο τους, και να βρίσκουν ανταπόκριση. Τα τηλέφωνα όλο το βράδυ πήραν... φωτιά και οι προσφορές ήταν συγκινητικές. Κινητοποιήθηκαν ακόμη και παιδιά, που έσπαγαν τους κουμπαράδες τους και πρόσφεραν δίχως δεύτερη σκέψη το χαρτζιλίκι τους, αλλά και χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι που έδιναν από το περίσσευμά τους.

Την πρωτοβουλία χαιρέτισε με μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. "Είναι συγκινητική η εκδήλωση αλληλεγγύης που εκφράζεται και με τη σημερινή πρωτοβουλία υπέρ των πυρόπληκτων" ανέφερε ο Κάρολος Παπούλιας, ενώ μηνύματα συμπαράστασης έστειλαν πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες, καλώντας τον κόσμο να βοηθήσει ώστε οι πυρόπληκτοι να μην γίνουν μετανάστες στη χώρα τους.

Το ποσό που συγκεντρώθηκε τελικά είναι πολύ μεγαλύτερο από τα 11 εκατομμύρια, αφού άλλα 20 εκατ. ευρώ πρόσφερε γνωστός εφοπλιστής, με τον όρο όμως να δώσει ο ίδιος την επιταγή στους πυροπαθείς.

Για όσους δεν πρόλαβαν να προσφέρουν τον οβολό τους, μπορούν να το κάνουν έως το τέλος της εβδομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: